BLOG

Onthulling naam & doop op zaterdag 8 april!

Op zaterdag 8 april gaan we om 11:00 uur de naam van de NL017 onthullen en de boot op de traditionele Schotse manier dopen! Een St Ayles Skiff doopt men met een - goede - Schotse Whisky uit een Quaich (vriendschapsschaal). En uiteraard drinken we gezamenlijk een dram! En natuurlijk komt een doedelzakspeler de doopplechtigheid met Schotse muziek omlijsten! Kom je ook kijken? 

Lees meer »

Buffelen op het Veerse Meer

Vanochtend was het buffelen! Wind uit het westen windkracht 4 met vlagen kracht 6, dus een mooie ochtend om te ervaren hoe een St Ayles Skiff op knobbelig water en stevige wind roeit. Nou, helemaal top! :-)

Lees meer »

De 1e training!

Vandaag onze 1e training! De boot weer te water bij haventje De Piet, en terwijl de laatste druppels regen vielen het Veerse Meer op! Net het haventje uit werden we nieuwsgierig bekeken door een grote zeehond, gaaf!  

Lees meer »

De eerste roeislagen!

Nog geen 3 weken na onze doorstart maakten we vandaag de eerste roeislagen in onze St Ayles Skiff! Met grote dank aan Stefan Alderhout van de DARA. Hij had aangeboden om naar Zeeland te komen voor de nodige instructie en uitleg, helemaal top! We verzamelden ons op deze zonnige (maar koude) dag rond 9:30 uur bij haven De Piet (Veerse Meer), waar we na uitleg over de boot de 'NL017' te water lieten. Vervolgens met wisselende bemanning samenstellingen onze eerste heerlijke drie rondjes gemaakt, en voor de NL017 de eerste meters in het zoute water van Zeeland na een lange pauze in Den Helder! Het was even wennen aan de andere zitpositie en slag, maar iedereen had dit snel onder de knie. Dit smaakt naar meer! Na een paar uurtjes werd het tijd om weer de warmte op te gaan zoeken.... Nogmaals dank aan Stefan, ook voor de tips voor diverse verbeterpunten aan de boot, we gaan ermee aan de slag! 

Lees meer »

De boot is gearriveerd in Zeeland

Vandaag hebben we onze boot opgehaald! Om 9:30 uur meldden we ons in Den Helder waar Jurgen klaar stond voor een hartelijke ontvangst en koffie. Hij was de initiatiefnemer voor de bouw van deze prachtige St Ayles Skiff. Na de koffie hebben we de NL017 achter de auto gehangen, om vervolgens de 230 km terug naar Zeeland te rijden. De boot staat nu te shinen in Kattendijke, aanstaande zondag de 26e om 9:30 uur gaan we ons eerste rondje roeien op het Veerse Meer (botenhelling nabij Kanoa, Haven de Piet, Muidenweg 225 tussen Wolphaartsdijk en Arnemuiden). :-)

Lees meer »

We starten door!

Met enkele oud Seelandia roei(st)ers hebben we afgelopen week besloten om een doorstart te maken met onze club! Niet in een standaard roeisloep, maar in een St Ayles Skiff! Hetzelfde prachtige design als de Seelandia, maar iets kleiner - 4 riems - en gemaakt van hout! Veel teams bouwen hun eigen St Ayles Skiff (waar wij niet de tijd en niet de handigheid voor hebben), maar wij hebben het geluk dat we via onze contacten bij de DARA vernamen dat er in Den Helder een prachtige St Ayles Skiff te koop lag. Soms kruisen de juiste wegen op het goede moment! De koop was snel rond, en de boot komt binnenkort naar Zeeland!  

Lees meer »

Seelandia te koop!

De eigenaar van de Seelandia heeft besloten de sloep te verkopen. Deze prachtige, nagenoeg onderhoudsvrije, aluminium De Zeeg sloep is compleet uitgerust voor FSN-wedstrijden, net voorzien van een nieuwe laag anti-fouling en in maart 2022 gesleept als dames- en herensloep. Kortom, kopen en gelijk meedoen voor het klassement 2023! Klik hier >>

Lees meer »

Sloeproei-activiteiten gestopt per 4 februari 2023

De sloeproei-activiteiten van Sloeproeien Zeeland zijn per 4 februari 2023 gestaakt. De combinatie van opstarten van een nieuwe sloeproeiclub tijdens de lastige corona jaren en verloop en onvoldoende aanwas van nieuwe roei(st)ers heeft het bestuur van de club na 3 seizoenen met veel mooie wedstrijden doen besluiten toch te moeten stoppen met de activiteiten.

Lees meer »

Veerse Meer Sloepenrace 2022

Vrijdagavond was het nog onbeslist of we de volgende dag konden roeien vanwege de afgegeven weersvoorspellingen. Storm en regen op komst. Maar zaterdag 17 september was het zover. Na een lange vakantieperiode en te weinig training en vooral na een turbulente week waren we blij dat we konden starten in ons eigen water, het Veerse Meer. Omdat we een roeier misten die net hersteld was van corona en een roeier die een marathon liep besloten we als gemengd team te roeien. Met startnummer 14 viel om 12:36 uur ons startschot in de 4e startgroep, samen met W2, Willemsvaarder en Lootsman. 

Lees meer »

Roeiregatta Haringvliet 2022

Zaterdag 2 juli deden we mee aan de 1e Roeiregatta Haringvliet, een nieuwe race op de sloeproeikalender. Met de start en finish in de oude vesting van Hellevoetsluis, en een lengte van bijna 15 km over het open water van het Haringvliet. Deze dag werd ook Slag om de Zaan georganiseerd, waardoor veel sloepen richting Zaandam gingen. Maar met de 8 deelnemers viel er gelukkig toch genoeg te strijden! Na het kranen roeiden we de sloep naar de vestinghaven, waar we na de inschrijving van een heerlijke koffie / cappuccino en de door de organisatie verstrekte lunchpakketten (top!) konden genieten. Om 13:17 uur viel ons startschot, en vlogen we er met startnummer 3 vandoor! Met John, Jesse, Mette, de 2 Erwins, Kees en stuur Jurgen werd direct de jacht op de Dolfijn geopend. Forse golven en een stevige bries maakten de race tot een ware uitdaging, maar we zaten snel in een goede cadans en waren in no time de 1e sloep voorbij. Nog voor de 1e keerboei liepen we ook de Witte de With voorbij en lagen we vooraan! Met extra energie staken we langs de Haringvlietdam het Haringvliet over richting Stellendam, op naar de volgende keerboei. Nummer 4 - De Willemsvaarder - liep niet in op ons, gaaf!! En de overige deelnemers leken ons ook niet in te lopen. Na het ronden van de boei langs de zuidzijde van het Haringvliet weer richting Hellevoetsluis, en na het ronden van de laatste keerboei met hele ferme slagen in een lange zware sprint richting de haven, waar met de allerlaatste krachtsinspanningen nog ca 150 meters te overbruggen waren tot de bevrijdende finish. Onder luid gejuich van het publiek op de kades finishten we na 1 uur en 35 min en hadden we een gemiddelde snelheid van 9,25 km/u op de klok gezet! Echt super! Na de verkoelende biertjes weer richting de kraan geroeid, en na het kranen wachten op de prijsuitreiking. Yes!! We zijn 1e op vermogen geworden, en blijken ook de allersnelste vandaag! Te gek, onze eerste 1e prijs is een vaartocht door de Rotterdamse haven op een boot van de KRVE, inclusief een exclusieve rondleiding bij de ECT containerterminal op de Maasvlakte voor het hele team! Tijd voor een drankje (op kosten van de organisatie, we kregen een envelop vol consumptiemuntjes voor drankjes en ijs!). We sloten de middag af met een heerlijke BBQ (ook al aangeboden door de organisatie) en na het ijsje vertrokken we moe en voldaan weer huiswaarts. We danken de organisatie voor de perfect georganiseerde dag! 

Lees meer »