OVER ONZE ROEICLUB

St Ayles Skiff roeien in Zeeland is eind 2019 gestart als sloeproeiclub. Na 3 seizoenen (waarvan 2 midden in de coronajaren, dus maanden niet kunnen roeien) roeien in de roeisloep Seelandia zijn de sloeproei-activiteiten gestopt, en hebben vervolgens een aantal ex roei(st)ers van de Seelandia besloten om een doorstart met de club te maken. Via de DARA kwamen we op het spoor van een St Ayles Skiff. We hebben de 'Sealainn' gedoopt op 8 april 2023. 

In ons logo staat het Keltische symbool 'Sailor's Knot' centraal; een vierpuntige Keltische knoop, met twee in elkaar verstrengelde, lusvormige lijnen die de algehele vorm creëren. In de Keltische tijd waarschijnlijk ontworpen door zeelieden tijdens hun lange reizen als een middel om hun dierbaren te herinneren. De zeemansknoop staat symbool voor vriendschap, genegenheid, harmonie en liefde 

We hebben een vaste ligplaats in Kortgene, en trainen op zondagochtend en dinsdagavond. Beginnende roeiers krijgen alle support om rustig de roeitechniek onder de knie te krijgen, en voor degene die naast roeien ook (bij toerbeurt) willen sturen zorgen we voor de juiste opleiding tot bekwame stuur. We doen mee aan diverse landelijke regatta's en georganiseerde toertochten. Dus voor elk wat wils! Geïnteresseerden kunnen op termijn ook regatta's in het buitenland gaan roeien.

Lijkt het je leuk om kennis te maken met onze club? Klik hier >>