Kaagrace 2022

Gepubliceerd op 12 juni 2022 om 14:51

Verslag Kaagrace 11 juni 2022

We merkten het meteen toen we aankwamen. Wat is de Kaagrace toch goed georganiseerd door de organisatie. Dat was de hele dag duidelijk te merken. Onze dank daarvoor!
Het was een prachtige dag toen we Zeeland verlieten en op weg gingen naar Warmond. Omdat we ons goed hadden voorbereid, waren we vol vertrouwen en optimistisch. Toch was er enige spanning voelbaar, want voor meer dan de helft van de ploeg was het een race die nog nooit eerder was geroeid. Ons team bestond uit Hans-Jan, Jesse, John, Erwin K, Raymond en Jolanda en onze stuurman Jurgen!
Na de soepele kraan konden we daarna met onze ploeg op het terras genieten van een lekker kopje koffie. Waar we onze Zeeuwse collega vrouwenploegen aanmoedigden.
Om 14:04 begon onze race van 15 km. Met 9 boten stelden we ons op in een rij om onze start te maken. We schoten er als een speer vandoor. De zon scheen en de wind was niet al te erg- dachten we op dat moment, maar helaas wakkerde de wind tijdens de race flink aan. Het landschap van de Kaag is prachtig, maar we hadden geen tijd om ervan te genieten. Omdat de omstandigheden bij elke bocht veranderden, was het een zware opgave. Het ene moment roeiden we in de hitte, om het volgende moment getroffen te worden door een geweldige wind. Over het algemeen was het een "ander water" dan we gewend zijn op ons Veerse Meer. Maar ondanks de wind hielden we ons als team staande en vochten we als tijgers. We persten er alles uit tot het laatste moment. Na 01:43 uur finishten we, uitgeput maar opgewekt. We hadden de race niet gewonnen, maar hadden alles gegeven.
We danken de roeiers met (de rode sloep) van Jan van Riebeeck voor de motivatie. We hebben 15 km aan elkaar geplakt gezeten. Het was moeilijk om ze van ons netvlies te verwijderen. We gaan jullie zeker nooit meer vergeten! Ook de bewoners bij de Kaag die ons allemaal met toeters en fluitjes steunden waren een geweldige ervaring. Dit gaf ons het gevoel dat we deze dag 3 keer over de eindstreep kwamen. Hartelijk dank voor jullie steun!
Na de race waren we dolblij met onze mooie 3e prijs in het Heren 1 klassement. We proostten op ons succes met een paar welverdiende drankjes. Hierna gingen we naar huis en vertrokken met een mooie herinnering terug naar Zeeland.
Met dank aan: Kaagrace, Camping en Villapark de Paardekreek, Culinair Kommers, Jachtwerf de Zeeg, Schipper Accountants, Zuneha, Visamy, Murko Seafoods, Van Ruiten & Floresse, Solina en Black Koudetechniek