PERSBERICHT 10 april 2023


10 april 2023

 

***** PERSBERICHT *****

 1e Zeeuwse St Ayles Skiff ‘Sealainn’ gedoopt op 8 april

Op zaterdag 8 april is de 1e Zeeuwse St Ayles Skiff gedoopt. Kees van Vugt, voorzitter van de Dutch St  Ayles Rowing Association, was afgereisd naar Zeeland om de doopplechtigheid te begeleiden. Na de traditionele doop – met Schotse Whisky uit een Quaich (vriendschapsschaal) - onthulde voorzitter Kees Verweel de naam van de boot; Sealainn. Dit is de Schots-Keltische schrijfwijze voor Zeeland, een directe verwijzing naar onze mooie provincie! Vervolgens dronken alle teamleden uit dezelfde Quaich een slok Whisky, waarmee de vriendschap werd bezegeld. De doopplechtigheid werd omlijst door doedelzakmuziek gespeeld door Frans Oosthoek uit Goes.

De St Ayles Skiff is in 2009 in Schotland ontwikkeld. Het ontwerp is gebaseerd op de eeuwenoude Fair Isle Skiff (of Fair Isle Yoal), waarvan een model in het Scottish Fisheries Museum (gevestigd in St Ayles, Schotland) de aandacht van botenbouwer Alec Jordan trok tijdens zijn eerste bezoek aan dit museum. De St Ayles Skiff is een snelle, stabiele en zeewaardige houten roeisloep voor vier roeiers en een stuurman, geschikt voor open en ruim water. Tot windkracht 6 en in golven van een paar meter hoog blijft het droog in de boot! De St Ayles Skiff is zelf te bouwen door middel van een bouwkit. Het is een internationale eenheidsklasse en inmiddels zijn er wereldwijd bijna 400 St Ayles Skiffs! In Nederland zijn er inmiddels 24 St Ayles Skiffs gebouwd.

De Sealainn heeft haar ligplaats in Kortgene. Lijkt het je leuk om eens kennis te maken met St Ayles Skiff roeien? Check dan www.roeieninzeeland.nl

 

***** EINDE PERSBERICHT *****

 

Voor meer informatie over dit persbericht, bel Kees op 06-42173616 of mail naar contact@roeieninzeeland.nl

 

 

PERSBERICHT 10-4-23
Word – 13,7 KB 40 downloads
Roeienin Zeeland
Afbeelding – 6,5 MB 40 downloads
13 JPG
Afbeelding – 2,2 MB 43 downloads
17 JPG
Afbeelding – 1,8 MB 43 downloads