Slag om Hulckesteijn 2024

Gepubliceerd op 27 mei 2024 om 18:47

Hulckesteijn, 1 jaar later

25 mei 2024

De slag om Hulckesteijn wordt gevaren in Nijkerk en dat betekent vroeg op voor de roeisters en stuurman van de Sealainn. Het Palaver zou om 9.30 uur beginnen dus om 6.30 uur verzamelden we op de carpool van Kapelle, want ons motto is: samen uit, samen thuis! De boot hing netjes achter de auto en met een koffiestop tussendoor om de accu bij te laden, verliep de reis verder prima. Onze grootste vraag was: “Wat doet het weer”. We waren opgestaan met stromende regen en er leek geen einde aan te komen. Toch werd het gedurende de reis steeds lichter en in Nijkerk was het droog. We hebben de hele dag ontzettend veel geluk gehad met het weer. Het bleef droog op wat kleine spetters na.

De organisatie van de Slag om Hulkesteijn was ook dit jaar weer blij met onze Zeeuwse deelname. We doen dan weliswaar niet mee om de prijzen maar wel om de gezelligheid. Wij varen in de categorie Dames 50+. Er waren zes (ervaren) teams. Wij hadden dit jaar geen invallers meer nodig maar 3 van de 4 roeisters hadden nog niet eerder de wedstrijd van 2 km geroeid en dat is echt een lastige afstand hoor. Het is te ver voor een volledige sprint maar als je niet alles geeft, doe je het ook niet goed.

Dit was onze eerste wedstrijd met de aangepaste boot (voetenbanken geplaatst, riemen en helmstok omgezet). Spannend! We hebben voor ons doen echt heel goed gevaren. 2 races van 2 km met een keerpunt op de helft. Dat betekent 2x een kwartier lang alles geven. Het verschil met vorig jaar was echt merkbaar. We kunnen nu meer kracht zetten. Was het genoeg voor een overwinning? Nee, dat nog niet maar wel heel leuk dat we vooruitgang boeken.

Na afloop hebben we genoten van de goed georganiseerde BBQ en een gezellige terugreis. We zullen nog veel meer kilometers moeten trainen om de competitie in te halen en ook aan onze techniek valt nog heel veel te verbeteren maar dat doen we “op ons gemakkie 😊”, op onze manier. Pas maar op, onderschat de Zeeuwen niet!