Onze 1e race! Kortgene Regatta

Gepubliceerd op 16 april 2023 om 18:32

Op zaterdag 15 april 2023 was het zover; onze allereerste wedstrijd! 

Op de eerste zonnige lentedag van het jaar roeien wij onze eerste roeiwedstrijd in onze St Ayles Skiff 'Sealainn' op het Veerse Meer. Een thuiswedstrijd! Dat hadden we 6 weken geleden niet gedacht, we waren toen ineens teamloos en bootloos.
En wat kan er in korte tijd veel veranderen. Een nieuw team: 'Roeien in Zeeland', en een nieuwe boot: NL 017 'Sealainn'. Mooi dat we op deze manier de club kunnen voortzetten.

Een viertal enthousiaste roeisters wilden deze dag wel meemaken. Ook al is de boot nog niet optimaal: geen wedstrijd voetenbankjes, nog weinig roei-uren in de Sealainn, en last but not least; geen eigen stuur voor deze wedstrijd….
Maar dat laatste werd gelukkig opgelost door een inval stuur vanuit Woudrichem. Fijn dat Héloïse dat wilde waarnemen, we hebben aan haar een fantastische stuur gehad ondanks haar drukke roei- en stuurschema. 

Voor het onderdeel sprint had ze zelfs een leenboot geregeld zodat wij met de voeten vast in een voetenbankje de race konden volbrengen. Met veel passie en geduld heeft ze ons beide races naar de finish geleid (geschreeuwd ;-)). We zijn best benieuwd hoe haar stem de rest van het weekend heeft geklonken! 
Eén van de teamgenoten wist tijdens de eerste race blijkbaar nog niet zo goed hoe de riem over de dol geplaatst moest worden, zodat er onderweg ook nog een riem gedraaid moest worden. Namen laten we maar even achterwege!


We hebben met elkaar een top dag gehad. Wat voelden we ons welkom in de St Ayles Skiff wereld! We zijn door veel mensen aangesproken, overladen met tips & trics om de Sealainn nog sneller te laten zijn. We gaan hier zeker mee aan de slag. Ondanks het feit dat we allerlaatste waren in het klassement smaakte de dag naar meer!

Op naar een volgende wedstrijd!!

NK 2023 Uitslag Na Eerste Wedstrijd In Kortgene
PDF – 109,4 KB 156 downloads